Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam maydanoz
- 200g peynir ( 100g yağlı beyaz peynir – 100g lor peynir)
Nasıl Yapılır?
- Kırpık börek için öncelikle yufkaları üst üste yerleştirelim ve rulo şeklinde saralım.
- Sardığımız rulolarımızı ince şeritler halinde keselim ve elimizle açalım.
- Sosu için uygun bir kabın içerisine yumurtaları alalım ve tel çırpıcı ile güzelce çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ, kabartma tozu, tuz ve pul biberi ekleyerek tekrar çırpalım.
- Hazırladığımız karışıma yufkalarımızı ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Ardından üzerine peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Ben yarısını lor peynir yarısını yağlı beyaz peynir olarak kullandım ancak siz dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Tavamızın tabanı ve kenarlarını sıvı yağ ile güzelce yağlayalım. Ben 28cm çapında bir tava kullandım.
- Yufkalı harcımızı tavaya aktaralım, kaşığın arkası ile bastıralım ve yaydırarak düzeltelim.
- Üzerine kapak kapatalım ve kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişmeye bırakalım.
- Alt yüzeyi kızaran böreğin üzerine düz bir kapak yerleştirelim ve ters çevirelim.
- Tavamızı tekrar yağlayalım ve böreğimizi tavanın içerisine alarak kapağını kapatalım ve diğer yüzünü de kısık ateşte pişirelim. Ben her iki yüzeyini de 15’er dakika toplamda 30 dakika da pişirdim ancak tavanın kalınlığı veya ocağa göre bu süre değişiklik gösterebilir.
- Alt ve üst yüzeyi güzelce kızaran tavada kırpık böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder