9 Eylül 2022 Cuma

Vişneli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta (büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı tepeleme toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao (isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Üzeri için

    • İstediğiniz kadar vişne
    • 2 yemek kaşığı fındık kırığı
    • 2 yemek kaşığı damla çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle kalıbımızı margarin yada tereyağı ile yağlayıp unluyoruz fazla unu döküp kalıbı buzdolabında bekletiyoruz.
    • Yumurta şeker ve vanilyalı 5 dk iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
    • Daha sonra su, süt ve yağı ekleyip karıştırın.
    • Kuruları da eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın, kalıba dökün.
    • Üzerine çekirdeği çıkarılmış dondurulmuş vişneleri koyup damla çikolata ve fındığı döküp önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 45-50 dk pişirin (fırından fırına değişiklik gösterebilir).
    • Fırından çıkan kekin üzerine nemli bir bez örtüp soğumasını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder