Malzemeler
- 4 adet yumurta (büyükse 3 adet kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı tepeleme toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao (isteğinize göre artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- İstediğiniz kadar vişne
- 2 yemek kaşığı fındık kırığı
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kalıbımızı margarin yada tereyağı ile yağlayıp unluyoruz fazla unu döküp kalıbı buzdolabında bekletiyoruz.
- Yumurta şeker ve vanilyalı 5 dk iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra su, süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Kuruları da eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın, kalıba dökün.
- Üzerine çekirdeği çıkarılmış dondurulmuş vişneleri koyup damla çikolata ve fındığı döküp önceden ısıtılmış 160 derecede yaklaşık 45-50 dk pişirin (fırından fırına değişiklik gösterebilir).
- Fırından çıkan kekin üzerine nemli bir bez örtüp soğumasını bekleyin.
Üzeri için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder