Acı Süs Biber Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kg küçük acı süs biberi
  • Yarım lt sirke
  • Limon tuzu
  • 10 tane nohut
  • 20-25 diş sarımsak
  • Tuz
  • Su

    Nasıl Yapılır?

  • Biberlerimizi yıkıyoruz.
  • Kavanozun atına 2 şer nohut atıyoruz.
  • Biberleri dolduruyoruz.
  • Aralarına 4-5 diş sarımsak koyuyoruz.
  • Biberler bitince her kavanozun yarısına kadar sirke koyuyoruz.
  • Her kavanoza 1 kaşık tuz, 1 tatlı kaşığı silme limon tuzu ilave ediyoruz.
  • Üzerini su ile dolduruyoruz.
  • Kapağını sıkıca kapatıp serin bir yerde bekletiyoruz.
  • 15-20 gün sonunda yemeklerin yanında afiyetle tüketiyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder