Ananaslı Çupra Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet çupra
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 kırmızı soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 6 kaşık sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 1 ananas
  • Kekik
  • 4 kaşık tereyağ
  • İnce taze soğan

    Nasıl Yapılır?

  • Çupralar güzelce temizliyoruz.
  • Soğan, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ, tuz ‚limon suyu ve ince taze soğan hepsini robottan geçiriyoruz ve güzel bir sos hazırlıyoruz.
  • Temizlediğimiz balıkların içine ve dışına güzelce sürüyoruz.
  • Kestiğimiz ananasların üzerine yerleştiriyoruz ve üstüne kekik koyuyoruz, balıklarımızın üzerine tereyağın üstüne yerleşriyoruz. 180°’de 40 dakika pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder