Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta (1 inin sarısını yüzü için ayır)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çaybardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 yemek kaşığı un
- 3 ortaboy haşlanmış patates
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay kaşığı tepeleme nane
- İstediğiniz bir peynir türü
- Kıyılmış maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez (Eğer yoksa pekmez şart değil)
- Susam
- Çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Önce sosunu yapalım süt yoğurt sıvı yağ sirke yumurta kabartma tozu ve unu çırpalım.
- İç harcı için patatesi haşlayıp rendeleyelim.
- Tuz biber nane ekleyip karıştıralım ben böreğin bir kısmını da peynirli yaptım istediğiniz harcı koyabilirsiniz.
- Yufkayı açıp 2-3 kaşık karışımdan koyup bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine yayalım. Resimde görüldüğü gibi ikiye katlayalım. Üçgen olacak şekilde 6 parÇaya keselim.
- Geniş tarafına harcımızdan koyup 1kaşıkta sostan koyup sigara böreği sarar gibi iki yanını içe büküp hafif bol olacak şekilde çok sıkmadan saralım.
- Sarma işlemi bittikten sonra artan sosa batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurtasını sürüp çörekotu susam serpip 180 derecede üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
İç harcı için
Peynirli harç için
Yüzü için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder