Malzemeler
- 8-10 dilim palamut
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- Limon dilimleri
- 1 kavanoz domates sosu veya 2-3 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
Marine için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tavada palamut buğulama için öncelikle dilimlenmiş palamutlarımızın üzerlerindeki kanın gitmesi için 5-10 dakika kadar soğuk suda bekletelim.
- Ardından palamutlarımızı nazikçe yıkayalım, suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
- Üzerine zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, karabiber ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu şekilde birkaç saat bekleterek balıklarınızı marine edebilirsiniz.
- Soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyerek kavuralım.
- Pembeleşen soğanların üzerine domates sosunu ilave edelim ve karıştıralım. Eğer domates sosu kullanmak istemezseniz 2-3 adet domatesi rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz.
- Kaynayan sosumuzun üzerine tuz, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
- Kaynayan sosun üzerine palamutları yan yana dizelim.
- Kapağını kapatalım ve 4-5 dakika orta ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda maşa ile palamutları ters çevirelim ve tekrar kapağını kapatarak 4-5 dakika daha pişirelim.
- Son olarak aralarına limon dilimleri yerleştirerek ocaktan alalım. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz sebzeli tavada palamut buğulamamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder