Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 8-10 dilim palamut
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • Limon dilimleri
  • 1 kavanoz domates sosu veya 2-3 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz

Marine için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Tavada palamut buğulama için öncelikle dilimlenmiş palamutlarımızın üzerlerindeki kanın gitmesi için 5-10 dakika kadar soğuk suda bekletelim.
  • Ardından palamutlarımızı nazikçe yıkayalım, suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, karabiber ve pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu şekilde birkaç saat bekleterek balıklarınızı marine edebilirsiniz.
  • Soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, üzerine doğranmış sarımsak ve soğanları ekleyerek kavuralım.
  • Pembeleşen soğanların üzerine domates sosunu ilave edelim ve karıştıralım. Eğer domates sosu kullanmak istemezseniz 2-3 adet domatesi rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Kaynayan sosumuzun üzerine tuz, doğranmış dereotu ve maydanozu ilave ederek karıştıralım.
  • Kaynayan sosun üzerine palamutları yan yana dizelim.
  • Kapağını kapatalım ve 4-5 dakika orta ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda maşa ile palamutları ters çevirelim ve tekrar kapağını kapatarak 4-5 dakika daha pişirelim.
  • Son olarak aralarına limon dilimleri yerleştirerek ocaktan alalım. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz sebzeli tavada palamut buğulamamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder