Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çimdik zerdeçal (renk vermesi için,şart değil)
- 2,5 su bardağı un
- Donmuş meyve olarak karadut ve vişne kullandım. siz sadece limonlu da yapabilirsiniz.
Üzeri için
- Beyaz çikolata (150 gr)
Nasıl Yapılır?
- Ben baton kalıp kullandım siz klasik kek kalıplarıyla da yapabilirsiniz. Kalıbı tereyağla yağlayalım hafif de un serpiştirelim.
- Fırını 170 derecede ısıtmaya başlayalım. Yumurta ve şekeri uzun süre çırpalım köpük kıvamına getirelim. Ardından sıvıları ekleyelim hafif çırpalım. Un dışındaki malzemeleri de ekleyip karışmalarını sağlayalım.
- En son unu ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım. Harcımızı kalıba dökelim ve orman meyvelerini ekleyelim. Keki ısınmış fırına verelim ve 45 dakika kadar pişmesini sağlayalım.
- Kürdanla test etmeyi ihmal etmeyin. Kek piştikten sonra beyaz çikolatayı benmari usulü eritelim. Soğuttuğumuz ve kalıptan çıkardığımız keki beyaz çikolatayla kaplayalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder