Patatesli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harç için;

  • 3-4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

Sos için;

  • 1 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım şişe maden suyu
  • Üzeri için;

    • Susam
    • Çörek otu

      Nasıl Yapılır?

    • Patatesleri küçük doğrayıp haşlamaya bırakın.
    • Doğradığımız soğanları tavada pişirin.
    • Haşlanan patatesleri güzelce ezin.
    • Soğanları ve baharatları ekleyelim. Karıştırıp kavuralım. Soğumaya bırakalım.
    • Sosumuzu tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayalım.
    • Serdiğimiz yufkaya sosu döküp fırçayla her yerine yayalım.
    • Hazırladığımız iç harcı yufkaya dağıtalım.
    • Rulo halinde sarıp tepsiye yerleştirelim.
    • Yufkalar bittikten sonra sosun kalanını üzerine dökelim.
    • Çörek otu ve susamı üzerine serpiştirelim.
    • 180 derece fırında 40 dk pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder