Malzemeler
- 4 adet yufka
İç harç için;
- 3-4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 kaşık tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
Sos için;
- 1 bardak süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım şişe maden suyu
- Susam
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küçük doğrayıp haşlamaya bırakın.
- Doğradığımız soğanları tavada pişirin.
- Haşlanan patatesleri güzelce ezin.
- Soğanları ve baharatları ekleyelim. Karıştırıp kavuralım. Soğumaya bırakalım.
- Sosumuzu tüm malzemeleri karıştırarak hazırlayalım.
- Serdiğimiz yufkaya sosu döküp fırçayla her yerine yayalım.
- Hazırladığımız iç harcı yufkaya dağıtalım.
- Rulo halinde sarıp tepsiye yerleştirelim.
- Yufkalar bittikten sonra sosun kalanını üzerine dökelim.
- Çörek otu ve susamı üzerine serpiştirelim.
- 180 derece fırında 40 dk pişirelim. Afiyet olsun
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder