Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un ortalama 6veya 7
Arası için;
- 1 su bardağı peynir ve kıyılmış maydanoz
Her kata sürmek için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- İsteğe bağlı çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Su, kuru maya, tuz, karıştırıp unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz, üzerini streç ile örtüp aktifleşmesini bekliyoruz ortalama bir saat kadar.
- Hamurumuz kabardıktan sonra 15 eşit beze yapıp tepsiye diziyoruz üzerini örtmeyi unutmayın yoksa kurur.
- Her beze tek tek açılıp tepsimizin büyüklüğünde üst üste gelecek şekilde arasına sıvı yağ sürüp ve bir yemek kaşığı kadar peynir, maydanoz karışımını serpiyoruz en üst bezeye yağ sürmüyoruz.
- Elimizle hafif bastırarak tepsimizin şekline göre büyütüyoruz sonra bir çatal yardımı ile üzerini çiziyoruz ve yumurta, pekmez karışımını sürüyoruz, birazda çörek otu😋.
- 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz ortalama 30 dakika. Dilimleyip sıcak sıcak servis ediyoruz afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder