Malzemeler
- 2 adet milföy hamuru (dik dörtgen)
Sosu için;
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Kekik
Arası için;
- 1 konserve ton balığı veya sucuk da kullanabilirsiniz
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1 adet milföy hamurun üzerine sosu gezdirelim.
- Rendelenmiş kasar peyniri üzerine serpelim.
- Biber ve ton balığını ufalayarak üzerine serpelim.
- Bir kasık yardımıyla kaşığın arka tarafı ile her tarafını hafif bastıralım.
- Diğer milföy hamurunu üzerine kapatalım ve kanarlarını parmağınızla hertarafını bastıralım.
- Bıçak yardımıyla şeritler keselim.
- İki şeridi üst üste koyup iki ucundan ters yönde çevrilir ve tepsiye dizilir.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmış fırında pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder