Sebzeli Et Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 7-8 adet mantar
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
  • Tuz ve karabiber

En son üzerine sos için;

  • 1 tatlı kaşığı dolu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı dolu kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın kuşbaşı doğranmış etlerinizi ekleyip etleriniz tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki tur karıştırın.
  • Ocağın altını orta ateşe getirip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin etleriniz çok sert ise yarım çay bardağı sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.
  • Daha sonra üzerine tereyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin ardından havuçları ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
  • Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine orta boy doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.
  • Mantarları ekleyip karıştırın bezelyeleri ilave edin baharatları ekleyip karıştırın üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip kızdırın kekik ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip ocağın altını kapatabilirsiniz biraz dinlenince istediğiniz şekilde pilav yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder