Malzemeler
- 400 gram dana kuşbaşı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 7-8 adet mantar
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığından az kırmızı toz biber
- Tuz ve karabiber
En son üzerine sos için;
- 1 tatlı kaşığı dolu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı dolu kekik
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyip kızdırın kuşbaşı doğranmış etlerinizi ekleyip etleriniz tencereye yapışmayı bıraktığında bir iki tur karıştırın.
- Ocağın altını orta ateşe getirip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin etleriniz çok sert ise yarım çay bardağı sıcak su ekleyip biraz daha pişirin.
- Daha sonra üzerine tereyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin ardından havuçları ekleyip iki üç dakika kadar soteleyin.
- Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun üzerine orta boy doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın.
- Mantarları ekleyip karıştırın bezelyeleri ilave edin baharatları ekleyip karıştırın üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Ayrı bir sos tavasının içerisine tereyağ ekleyip kızdırın kekik ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip ocağın altını kapatabilirsiniz biraz dinlenince istediğiniz şekilde pilav yada makarna eşliğinde servis edebilirsiniz 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder