Malzemeler
Hamuru için;
- 200 gram oda ısısında margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
- 2 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4.5 su bardağı un unu kontrollü ekleyin lütfen
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon
İç harcı için;
- 3 adet havuç
- 4 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Su bardağı ölçüm 200 ml
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kurabiyenin şerbetini hazırlayalım. Şeker, su ve limonu bir tencereye alıp kaynatın kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
- İç harcı için; havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip tavaya alın üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Hamuru için; yoğurma kabına oda ısısında ki margarini alın üzerine yumurtaları ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Yağ iyice eridikten sonra üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak olmayan hamur elde edin.
- Mandalina büyüklüğünde (60gr) parçalar alıp yuvarlayın hamurun içini oyarak havuçlu harçtan koyun tekrar yuvarlayın fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuk şerbetle buluşturup hindistan cevizine bulayın. Kurabiyeleriniz 1 saat dinlendikten sonra yenmeye hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder