Ballı Havuçlu Kurabiye (Hem Tatlı, Hem Kurabiye) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram oda ısısında margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4.5 su bardağı un unu kontrollü ekleyin lütfen

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3-4 damla limon

İç harcı için;

  • 3 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Su bardağı ölçüm 200 ml 

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kurabiyenin şerbetini hazırlayalım. Şeker, su ve limonu bir tencereye alıp kaynatın kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. İç harcı için; havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip tavaya alın üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
  3. Hamuru için; yoğurma kabına oda ısısında ki margarini alın üzerine yumurtaları ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Yağ iyice eridikten sonra üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak olmayan hamur elde edin.
  5. Mandalina büyüklüğünde (60gr) parçalar alıp yuvarlayın hamurun içini oyarak havuçlu harçtan koyun tekrar yuvarlayın fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında alt üst ayarda kontrollü olarak pişirin.
  7. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuk şerbetle buluşturup hindistan cevizine bulayın. Kurabiyeleriniz 1 saat dinlendikten sonra yenmeye hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder