Malzemeler
- 22 tane baklavalık yufka
- 200 gram margarin yada tereyağ
Şerbeti için;
- 1 bardak su
- 1/2 (yarım) toz şeker
İç harcı için;
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı tozşeker
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbet için; şeker ve su tencereye alınır. 10 dakika kaynatılıp soğutulmaya bırakılır.
- Baklavalık yufkalar üs üste açılır kare kare kesilir. Yaklaşık 11-12 cm kenarlı. Üçgen şeklinde kapatılır fırın tepsisine dizilir. 180-190 derecede kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
- Onlar pişerken süt irmik ve şeker bir tencereye alınır ve kıvamı koyulaşana kadar pişirilir.
- Pişen üçgenler fırından çıkarılır ve herbirinin üzerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla şerbet dökülür. İçleri tam ortadan açılır ve irmikli harçtan konup kenarlarına antep fıstığı atılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder