Yalancı Şöbiyet (Pratik ve Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 22 tane baklavalık yufka
  • 200 gram margarin yada tereyağ

Şerbeti için;

  • 1 bardak su
  • 1/2 (yarım) toz şeker

İç harcı için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı tozşeker

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbet için; şeker ve su tencereye alınır. 10 dakika kaynatılıp soğutulmaya bırakılır.
  • Baklavalık yufkalar üs üste açılır kare kare kesilir. Yaklaşık 11-12 cm kenarlı. Üçgen şeklinde kapatılır fırın tepsisine dizilir. 180-190 derecede kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirilir.
  • Onlar pişerken süt irmik ve şeker bir tencereye alınır ve kıvamı koyulaşana kadar pişirilir.
  • Pişen üçgenler fırından çıkarılır ve herbirinin üzerine gelecek şekilde kaşık yardımıyla şerbet dökülür. İçleri tam ortadan açılır ve irmikli harçtan konup kenarlarına antep fıstığı atılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder