Soslu Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
  • 4 su bardağından biraz fazla un (530 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

     Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu hazırlamak için; öncelikle yoğurma kabımıza ılık süt ve suyu alalım. İçerisine şeker ve mayayı ekleyerek şeker çözününceye kadar karıştıralım.
  • Sıvıyağı ve tuzumuda ekleyip yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamur toparlanınca birkaç dakika yoğurmaya devam edelim. Sonra üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım. 45 dk ile 1 saat arasında mayalanacaktır.
  • Mayalanan hamuru biraz yoğurup parçalara bölelim ve beze yapalım. Bezeleri yuvarlak borcama yerleştirelim ve elimizle üzerlerine bastıralım. Üzerini bezle örterek 25-30 dk kadar da tepsi mayası yapalım.
  • Diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştıralım. Mayalanan hamurun üzerine sosu fırça yardımı ile dağıtalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun harika bir tarif herkese tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder