Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
- 4 su bardağından biraz fazla un (530 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlamak için; öncelikle yoğurma kabımıza ılık süt ve suyu alalım. İçerisine şeker ve mayayı ekleyerek şeker çözününceye kadar karıştıralım.
- Sıvıyağı ve tuzumuda ekleyip yavaş yavaş unu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamur toparlanınca birkaç dakika yoğurmaya devam edelim. Sonra üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım. 45 dk ile 1 saat arasında mayalanacaktır.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup parçalara bölelim ve beze yapalım. Bezeleri yuvarlak borcama yerleştirelim ve elimizle üzerlerine bastıralım. Üzerini bezle örterek 25-30 dk kadar da tepsi mayası yapalım.
- Diğer tarafta sosumuzu hazırlayalım bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştıralım. Mayalanan hamurun üzerine sosu fırça yardımı ile dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun harika bir tarif herkese tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder