Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gr kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk su + 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı soğuk süt
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp üst kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp mantarları 3-4 dakika kavuruyoruz.
- Hemen ardından 2 yemek kaşığı un ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Üzerine 1 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyip hızlıca karıştırıp 2 bardakta sıcak su ilave ederek kapağı hafif kapayıp 10 dakika kadar mantarların yumuşaması için bekletiyoruz.
- 1. 5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırıyoruz 1 bardak soğuk sütüde ekleyip iki üç dakika daha sürekli karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz .
- Son olarak tuz ve karabiberide ekleyip güzelce karıştırıp ocaktan alıp servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder