Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
İçi için;
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4/1 demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş ve sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Kıyma, soğan, tuz, karabiber ve kırmızı biber karıştırılır.
- 4′ e bölünen milföylere bohça şeklinde sarılarak yağlanmış fırın kabına dizilir.
- Doldurulan fırın kabımız 180 derecede ısıtılmış fırınımıza yerleştirilir ve mantımız kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan mantımızın ilk sıcaklığı gidince üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve en son üstüne sıvı yağ da kızdırdığımız pul biber dökülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder