4 Kasım 2022 Cuma

Ezogelin Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 1 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsak yemeklik doğranıp sıvı yağda sotelenir.
  • Üzerine yemeklik doğranmış biberler ve şehriye ilave edilir.
  • Tereyağ eklenip şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
  • Ardından pirinç ve bulgur eklenerek biraz daha kavrulur.
  • Rendelenmiş domates eklenip baharatları ve suyu verilip karıştırılır.
  • Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Suyunu çekip piştikten sonra demlenmeye bırakılır.
  • İstenilen şekilde servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder