Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Soğan ve sarımsak yemeklik doğranıp sıvı yağda sotelenir.
- Üzerine yemeklik doğranmış biberler ve şehriye ilave edilir.
- Tereyağ eklenip şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.
- Ardından pirinç ve bulgur eklenerek biraz daha kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenip baharatları ve suyu verilip karıştırılır.
- Kapağı kapatılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekip piştikten sonra demlenmeye bırakılır.
- İstenilen şekilde servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder