Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 2 çay kaşığı silme tuz
İç harç için;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 kase kıyma
- 1 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağlı tavaya kıymayı alıp kavuralım. Daha sonra küçük küçük doğranan soğanları ekleyip hafif kavuralım.
- İnce kıyılmış ıspanaklarıda ekleyip 2, 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım. Tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Bir kaba un ve tuz alınır karıştırılır su ilave ederek kıvamlı sert bir hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Toplam 6 tane çıkıyor.
- Unlu tezgahta servis tabağı büyüklüğünde ince olarak açalım. İç harçtan bir miktar koyup üzerine kapatalım, kenarlarını parmak ucumuzla bastırıp ısınmış olan tavada pişirelim. Ocağın altı kısık olsun.
- Arkalı önlü pişirdiğimiz böreği tereyağlı yağlayalım. Afiyet olsun hanımlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder