13 Kasım 2022 Pazar

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı silme tuz

İç harç için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 kase kıyma
  • 1 baş soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Sıvı yağlı tavaya kıymayı alıp kavuralım. Daha sonra küçük küçük doğranan soğanları ekleyip hafif kavuralım.
  • İnce kıyılmış ıspanaklarıda ekleyip 2, 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım. Tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Bir kaba un ve tuz alınır karıştırılır su ilave ederek kıvamlı sert bir hamur yoğuralım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım. Toplam 6 tane çıkıyor.
  • Unlu tezgahta servis tabağı büyüklüğünde ince olarak açalım. İç harçtan bir miktar koyup üzerine kapatalım, kenarlarını parmak ucumuzla bastırıp ısınmış olan tavada pişirelim. Ocağın altı kısık olsun.
  • Arkalı önlü pişirdiğimiz böreği tereyağlı yağlayalım. Afiyet olsun hanımlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder