Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 su bardağı un (unu karışımınıza göre azaltıp artırabilirsiniz kek hamuru kıvamında olmalı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtayı çırpılır ve süt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpılır.
- Daha sonra şeker kabartma tozu vanilya ve un eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Malzemeler pürüzsüz şekilde karıştıktan sonra tavamızı ocağa koyup ısınmasını bekliyoruz.
- Isınan yağsız tavamıza pankek 🥞 karışımımızdan ben sıkma kabıyla döküyorum yoksa bir kaşık yuvarlak şekilde döküp dokunmadan kendi yayılmasını bekliyoruz.
- Daha sonra göz göz olan pankeklerimizi çevirip çift taraflı pişiriyoruz. Yanında dilerseniz çikolata veya bal kaynakla servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder