13 Kasım 2022 Pazar

Mis Kokulu Limonlu Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (250 ml)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (rengi için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un kontrollü koyun
  • Sos için;

    • 1 çay bardağı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı limon

      Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak fırınımızı 180 dereceye açıyoruz. Şimdi oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpıyoruz yani yaklaşık 4 dakika.
    • Ardından sütü, sıvı yağı, limon suyunu ve kabuğunu ekleyip tekrar mikserler birbirine karışması için çırpıyoruz.
    • Şimdi en son kuru malzemeleri yani unun ilk iki bardağını kabartma tozunu vanilyayı ve zerdeçalı eleyerek ekleyip mikserin en düşük ayarında çok az birbirine geçmesi için çok az çırpıyoruz.
    • Önemli olan şimdi👉👉👉👉👉geri kalan unu kontrollü şekilde eleyerek azar azar koyuyoruz. Kıvamı çok akışkan olmayacak. Daha koyu ama tabikide çok taş gibide değil yani ☺️
    • Bu kıvam ununuza ve yumurtanın büyüklüğüne bağlı.
    • Hazır olan harcı bolca yağlanmış kalıbımıza alıp fırına veriyoruz.
    • İlk 35 dakika fırının kapağını açmayın ki kekinizin kabarıklılığı sönmesin.
    • Pişen ve soğuk olan kekimize bir de sosunu iki dakikada hazırlayalım:::.
    • 1 çay bardağı pudra şekeri ve iki yemek kaşığı limon suyu çay kaşığıyla güzelce karıştırıp kekimizin üzerine yayıp, süsleyelim. Afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder