Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker (250 ml)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 limonun suyu ve kabuğu
- 1 çay kaşığı zerdeçal (rengi için)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un kontrollü koyun
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırınımızı 180 dereceye açıyoruz. Şimdi oda sıcaklığında olan yumurta ve şekeri mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpıyoruz yani yaklaşık 4 dakika.
- Ardından sütü, sıvı yağı, limon suyunu ve kabuğunu ekleyip tekrar mikserler birbirine karışması için çırpıyoruz.
- Şimdi en son kuru malzemeleri yani unun ilk iki bardağını kabartma tozunu vanilyayı ve zerdeçalı eleyerek ekleyip mikserin en düşük ayarında çok az birbirine geçmesi için çok az çırpıyoruz.
- Önemli olan şimdi👉👉👉👉👉geri kalan unu kontrollü şekilde eleyerek azar azar koyuyoruz. Kıvamı çok akışkan olmayacak. Daha koyu ama tabikide çok taş gibide değil yani ☺️
- Bu kıvam ununuza ve yumurtanın büyüklüğüne bağlı.
- Hazır olan harcı bolca yağlanmış kalıbımıza alıp fırına veriyoruz.
- İlk 35 dakika fırının kapağını açmayın ki kekinizin kabarıklılığı sönmesin.
- Pişen ve soğuk olan kekimize bir de sosunu iki dakikada hazırlayalım:::.
- 1 çay bardağı pudra şekeri ve iki yemek kaşığı limon suyu çay kaşığıyla güzelce karıştırıp kekimizin üzerine yayıp, süsleyelim. Afiyet şifa olsun
Sos için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder