9 Kasım 2022 Çarşamba

Paskalya Çöreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • kuru maya (yaşta olur)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (yoksa margarin de olur)
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • File badem

Maya üresi hazırlama için;

  • 2 yemek kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su

    Nasıl Yapılır?

  • Bu tariften 2 adet paskalya çöreği çıkıyor. İlk önce bir kavanozda maya üresini yapın ve bir köşede kabarsın, tüm sıvıları yoğurma kabında karıştırın ayrıca üreyle birlikte toplam 5 kaşık şeker giriyor hamura.
  • Oldukça yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
  • Hamuru yoğurduktan sonra 2 eşit parçaya bölüyoruz o parçalarıda 3’e bölüyoruz ki saç örgüsü yapabilelim.
  • Daha sonra 5-10 dk tepsi mayasından sonra yumurta sarısını sürüp 180° fırına verebiliriz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder