9 Kasım 2022 Çarşamba

Mantar Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 5oo gr. kültür mantarı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 3 su bardağı su (eğer tavuk suyu yada et suyu varsa daha lezzetli olur)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım muskat rendesi (şart değil ama çok lezzet katıyor)

Mantarı haşlamak için;

  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Mantarları 🍄🍄🍄güzelce yıkayıp hemen süzgece alalım kaynayan suya 2 yemek kaşığı sirke, yarım limonun suyunu ve mantarları ekleyip biraz kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım süzelim.
  • Ilıyınca doğrayalım yanmaz tavaya tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim doğradığımız mantarları 5 dakika kadar arada karıştırarak soteleyelim bir kenarda dursun.
  • Diğer tarafta 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı tenceremize (tencere yanmaz yapışmaz bir tencere olursa daha iyi olur) alalım eriyince 3 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sütü ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın. 3 su bardağı su yada et suyumuz varsa et suyu veya tavuk suyu varsa lezzetine lezzet katıyor ekleyip çırpıcıyla karıştırıp, sotolediğimiz mantarı ekleyelim.
  • Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip altını kapatalım yarım muskatı rendeleyelim 1cay kaşığı tepeleme karabiber ekleyelim enfes çorbamız hazır.
  • Not:Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder