Malzemeler
- 500 ml süt
- 5oo gr. kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 3 su bardağı su (eğer tavuk suyu yada et suyu varsa daha lezzetli olur)
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım muskat rendesi (şart değil ama çok lezzet katıyor)
Mantarı haşlamak için;
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
- Kaynar su
Nasıl Yapılır?
- Mantarları 🍄🍄🍄güzelce yıkayıp hemen süzgece alalım kaynayan suya 2 yemek kaşığı sirke, yarım limonun suyunu ve mantarları ekleyip biraz kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım süzelim.
- Ilıyınca doğrayalım yanmaz tavaya tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağı eritelim doğradığımız mantarları 5 dakika kadar arada karıştırarak soteleyelim bir kenarda dursun.
- Diğer tarafta 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı tenceremize (tencere yanmaz yapışmaz bir tencere olursa daha iyi olur) alalım eriyince 3 yemek kaşığı unu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü ekleyip bir çırpıcıyla hızlıca karıştıralım ki un topaklanmasın. 3 su bardağı su yada et suyumuz varsa et suyu veya tavuk suyu varsa lezzetine lezzet katıyor ekleyip çırpıcıyla karıştırıp, sotolediğimiz mantarı ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip altını kapatalım yarım muskatı rendeleyelim 1cay kaşığı tepeleme karabiber ekleyelim enfes çorbamız hazır.
Not:Çorbanın kıvamı çok koyu olursa biraz kaynar su ekleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder