13 Kasım 2022 Pazar

Sebzeli Sehriye Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 1 kutu haşlanmış garnitür
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavada sıvı yağını, soğanı ve biberleri ekleyip 1 dk kadar kavuralım.
  • Daha sonra küp küp dogranmış havuçları ekliyoruz 2 dakika kadar kavuralım.
  • Hazır buzluktan çıkmış havuç ve bezelye karışımını ekliyoruz.
  • Tereyağı ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Bu arada ocağı orta ateşe alalım.
  • Daha sonra 1 su bardağı arpa şehriye ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine 2 su bardagı sıcak su ekliyoruz.
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber ekleyip 1-2 tur karıstırarak tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
  • Sonra ocagı kapatıp 15 dakika demlenmesini saglıyoruz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder