Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
- 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
- 1 kutu haşlanmış garnitür
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavada sıvı yağını, soğanı ve biberleri ekleyip 1 dk kadar kavuralım.
- Daha sonra küp küp dogranmış havuçları ekliyoruz 2 dakika kadar kavuralım.
- Hazır buzluktan çıkmış havuç ve bezelye karışımını ekliyoruz.
- Tereyağı ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Bu arada ocağı orta ateşe alalım.
- Daha sonra 1 su bardağı arpa şehriye ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 2 su bardagı sıcak su ekliyoruz.
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber ekleyip 1-2 tur karıstırarak tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.
- Sonra ocagı kapatıp 15 dakika demlenmesini saglıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder