9 Kasım 2022 Çarşamba

Tavuk Yahni Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola (6-7 adet)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet köy biberi
  • 2-3 adet kırmızı biber
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullanıyorum)
  • 3.5-4 su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları güzelce yıkayıp bir kenara alıyoruz.
  • Soğanları biberleri iri iri doğruyoruz.
  • Tencerenin dibine iri iri doğradığımız soğanları ekliyoruz.
  • Sırasıyla soğanların üzerine tavukları da yerleştiriyoruz.
  • Üstüne biberleri ve patatesleri ekliyoruz.
  • Bir kapta salçayı suyla çözdürüyoruz.
  • Çözdürdüğümüz salçayı tencereye döküyoruz.
  • Sebzelerin üzerine geçecek kadar su ekliyoruz.
  • Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip kaynayıncaya kadar yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
  • Patatesler ve tavuk piştiyse yemeğinizi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder