Malzemeler
- 1 kg tavuk pirzola (6-7 adet)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet köy biberi
- 2-3 adet kırmızı biber
- 3 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (Ben biber salçası kullanıyorum)
- 3.5-4 su bardağı su
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Tavukları güzelce yıkayıp bir kenara alıyoruz.
- Soğanları biberleri iri iri doğruyoruz.
- Tencerenin dibine iri iri doğradığımız soğanları ekliyoruz.
- Sırasıyla soğanların üzerine tavukları da yerleştiriyoruz.
- Üstüne biberleri ve patatesleri ekliyoruz.
- Bir kapta salçayı suyla çözdürüyoruz.
- Çözdürdüğümüz salçayı tencereye döküyoruz.
- Sebzelerin üzerine geçecek kadar su ekliyoruz.
- Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip kaynayıncaya kadar yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
- Patatesler ve tavuk piştiyse yemeğinizi servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder