4 Kasım 2022 Cuma

Tiritli Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Bulgurlu hamur için;

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 150 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kuzu veya dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Bulgur yoğurma kabına alınır, üzerine sıcak su dökülüp üzeri kapatılır.
  • Bu arada tavaya sıvı yağ alınır, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
  • Kıyma, tuz, karabiber eklenip kavrulur, ocak kapatılır.
  • Kabaran bulgura kıyma, yumurtalar, un, tuz eklenip pürüz kalmayacak şekilde yoğurulur.
  • Ellerimizi ıslatarak hamuru toparlanır.
  • Hamur iki eşit parçaya bölünür.
  • Yarısını fındık büyüklüğünde diğer yarısını ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yine elimiz hafif ıslatılarak yuvarlanır.
  • Ceviz büyüklüğünde olanlar parmakla oyuklar açılarak kıymalı iç doldurulup kapatılır.
  • Tencereye yağlar alınıp eti kavrulur, sertse 1 su bardağı su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
  • Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan kavrulur, salça da eklenip kavrulur.
  • 5 su bardağı sıcak su eklenip kaynatılır.
  • Nohut eklenir, ardından köfteler eklenir.
  • Tuz ve karabiber de eklenip köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder