Malzemeler
Bulgurlu hamur için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 adet yumurta
- 100 gram kıyma
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 150 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram kuzu veya dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Bulgur yoğurma kabına alınır, üzerine sıcak su dökülüp üzeri kapatılır.
- Bu arada tavaya sıvı yağ alınır, yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
- Kıyma, tuz, karabiber eklenip kavrulur, ocak kapatılır.
- Kabaran bulgura kıyma, yumurtalar, un, tuz eklenip pürüz kalmayacak şekilde yoğurulur.
- Ellerimizi ıslatarak hamuru toparlanır.
- Hamur iki eşit parçaya bölünür.
- Yarısını fındık büyüklüğünde diğer yarısını ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yine elimiz hafif ıslatılarak yuvarlanır.
- Ceviz büyüklüğünde olanlar parmakla oyuklar açılarak kıymalı iç doldurulup kapatılır.
- Tencereye yağlar alınıp eti kavrulur, sertse 1 su bardağı su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
- Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğan kavrulur, salça da eklenip kavrulur.
- 5 su bardağı sıcak su eklenip kaynatılır.
- Nohut eklenir, ardından köfteler eklenir.
- Tuz ve karabiber de eklenip köfteler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder