4 Kasım 2022 Cuma

El Açması Börek (Oklava, Merdane Yok ) Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı maya
  • İç harcı için;

    • Yarım kilo ıspanak
    • 1 adet domates rendesi
    • 1 adet soğan
    • Pul biber
    • Tuz
    • Zeytinyağı

      Nasıl Yapılır?

    • Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice karıştıralım.
    • Ayrı bir kaba zeytinyağı ve tereyağını eritelim ılımaya bırakalım.
    • Yağ ılık olucak şekilde yoğurduğumuz hamurları 6 bezeye bölüp acil yetiştirmek gerekiyorsa 30 dk, geniş zamanda ise 1 saat mayalamaya bırakalım.
    • Hamurumuz mayalanırken iç harcı hazırlayalım.
    • Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım. Soğanların rengi döndüğünde domates rendesini ve baharatlarımızı, tuzu ekleyelim. Son olarak ıspanağımızı ekleyelim 3 – 4 dk kavuralım ocaktan alalım. İç harcı tercihinize değişebilir. ben 2 çeşit yaptım.
    • Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru açacağımız zemine un dökelim. Yağlı hamurumuzu elimizle şekillendirerek yuvalak açalım. Hamurumuzu yırtmamaya özen gösterelim. Açtığımız hamuru ortadan 4 ‘e bölelim.
    • Her kısma iç harcı ekleyip yuvarlak yaparak kapatalım. Her beze için aynı işlemi yapalım.
    • Yaptığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim tercihen çörek otu veya susam ilave edebilirsiniz.
    • 180 ° fırınca üstü kızarana kadar pişirelim.
    • Afiyetler olsunn 💙

      Verdiğim tariften 2 tepsi 30 adet börek yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder