Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı maya
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet domates rendesi
- 1 adet soğan
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım iyice karıştıralım.
- Ayrı bir kaba zeytinyağı ve tereyağını eritelim ılımaya bırakalım.
- Yağ ılık olucak şekilde yoğurduğumuz hamurları 6 bezeye bölüp acil yetiştirmek gerekiyorsa 30 dk, geniş zamanda ise 1 saat mayalamaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcı hazırlayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alalım. Soğanların rengi döndüğünde domates rendesini ve baharatlarımızı, tuzu ekleyelim. Son olarak ıspanağımızı ekleyelim 3 – 4 dk kavuralım ocaktan alalım. İç harcı tercihinize değişebilir. ben 2 çeşit yaptım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru açacağımız zemine un dökelim. Yağlı hamurumuzu elimizle şekillendirerek yuvalak açalım. Hamurumuzu yırtmamaya özen gösterelim. Açtığımız hamuru ortadan 4 ‘e bölelim.
- Her kısma iç harcı ekleyip yuvarlak yaparak kapatalım. Her beze için aynı işlemi yapalım.
- Yaptığımız böreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim tercihen çörek otu veya susam ilave edebilirsiniz.
- 180 ° fırınca üstü kızarana kadar pişirelim.
İç harcı için;
Afiyetler olsunn 💙
Verdiğim tariften 2 tepsi 30 adet börek yapıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder