Malzemeler
- 2 adet yumurta
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım çay bardağı pudra şekeri
 - 4 yemek kaşığı toz şeker
 - 4 yemek kaşığı portakal suyu
 - 3 yemek kaşığı damla çikolata
 - 1 portakal kabuğu rendesi
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 su bardağı un
 
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
 - Un ve çikolata hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup güzelce karıştırın.
 - 1 bardak un ekleyip karıştırdıktan sonra çikolatayı koyun. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edin.
 - Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
 - Dinlenip kendini toparlayan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hiç bekletmeden yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın, tepsiye dizin.
 - Hepsini tepsiye dizdikten sonra hamurların üzerine birazcık daha pudra şekeri dökün ki çatladığında şekli daha güzel olsun.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
Not: pişirme süresine dikkat edin. Fazla pişirirseniz kıtırlaşır.
Yorumlar
Yorum Gönder