Çikolatalı Portakallı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Un ve çikolata hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına koyup güzelce karıştırın.
  • 1 bardak un ekleyip karıştırdıktan sonra çikolatayı koyun. Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele çok hafif yapışan bir hamur elde edin.
  • Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenip kendini toparlayan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hiç bekletmeden yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın, tepsiye dizin.
  • Hepsini tepsiye dizdikten sonra hamurların üzerine birazcık daha pudra şekeri dökün ki çatladığında şekli daha güzel olsun.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Not: pişirme süresine dikkat edin. Fazla pişirirseniz kıtırlaşır.

Yorumlar