Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 havuç
- 1 kırmızı biber
- 1 patlıcan
- 4 adet mantar
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları kabuğunu soymadan sadece sapını alarak küp küp keselim ve 3 yemek kaşığı yağda kavuralım. Aynı işlemi havuç mantar ve biber içinde yapalım sadece şuna dikkat ayrı ayrı kavuruyoruz hepsi küp kesilecek.
- Kavurma işlemini yaparken bir yandan pilavımızı bildiğimiz gibi pişirelim.
- 1 su bardağı pirincimizi nişastası gidene kadar yıkayalım ve 4 yemek kaşığı yağda kavuralım, üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ekleyelim, tuzunu ekleyip kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Pişen pilav üzerine sebzelerimizi ekleyelim karıştıralım ve servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder