Fıstıklı Soğuk Baklava Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gr baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 su bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş)

Şerbeti için;

  • 800ml süt
  • 2 paket sıvı krema
  • 3su bardağı toz şeker (200 ml bardakla)
  • Üzerine;

    • Nescuik

      Nasıl Yapılır?

    • ereyağını eeitip sıvı yağını katıp karıştıralım.
    • Tepsimizin altını yağlayalım ve yufkaları aralarına yağ sürerek dizelim 320 gramı bitince irice çektiğimiz fıstığı her yerine gelecek şekilde serpelim üzerine yine yufkaları yağ sürerek serelim.
    • Yufkalar bitince istediğimiz ölçülerde keselim ve üzerine kalan yağımızı dökelim. 175° önceden ısıttığımız fansız fırında pişirelim. Altı üstü hafif pembeleşince fırından alalım.
    • 1-2 dakika bekleyip soğuk şerbeti yavaşça her yerine gelecek şekilde dökelim. Tatlımız tamamen soğuyunca üzeeine nescuik serpelim. Afiyet olsun.
    • Not:Fansız fırında 175 derecede 30dk pişirip dereceyi 150ye alalım 10dkda böyle pişirelim.

      Not:Tereyağının 50grmını ayır en üste kestikten sonra dök.

      Not:Yufkanın 320 gramını alt katmana, 380 gramını fıstık serptikten sonraki katmanlara kullanalım.

      Not:Şerbeti sadece şeker eriyene kadar hafif ısıtalım ve altını kapatınca kremayı döküp iyice karıştıralım.

      1. Not:Büyük boy dikdörtgen tepsiye göre ölçü verdim.

Yorumlar