Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış mercimek
 - 1 büyük kabak küp küp doğranmış
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - Damak zevkine göre tuz
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 diş sarımsak
 
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
 - Yarım limon suyu
 - 1 tutam maydanoz
 - 1 tutam dereotu arzuya göre yeşil soğan
 - 4 tane ceviz ufak doğranmış
Nasıl Yapılır?
 - Kabaklarımızı sıvı yağda soteliyoruz.
 - İçine 1 diş sarımsak rendeliyoruz.
 - Haşlanmış mercimeği kabakların üzerine alalım.
 - Dereotu maydanoz limon suyu pul biber zeytinyağ ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
 - Servis tabağını alıyoruz.
 - Üzerine ceviz ilave ediyoruz ben domatesde ilave ettim. Arzuya göre peynirde serpebilirsiniz.
 
Yorumlar
Yorum Gönder