Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Kıtır ekmek için:
- Yarım ekmek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ tencereye ekliyoruz.
- Küçük doğranmış soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz.
- Sonra un ekliyoruz biraz daha kavurduktan sonra yıkadığımız mercimeklerimizi ekliyoruz.
- Bir dakika kavurduktan sonra suyunu ve tuzunu ekliyoruz.
- 20 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra. Zerdeçal ve karabiberi ekleyip biraz daha kaynatıyoruz.
- Ocaktan almaya 5 dakika kala robottan geçirip sos hazırlıyoruz.
- Sosu için tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıyoruz.
- Tereyağı iyice eridikten sonra toz biberi atıyoruz.
- Kıtır ekmek için bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağı alıyoruz.
- Tereyağı iyice eridikten sonra küp küp doğradığımız ekmeğimizi ekliyoruz. Kıtır ekmeklerin iki tarafı da kızarınca nane ekliyoruz.
- Çorbamızı servis kasesine alıyoruz, üzerine kıtır ekmeklerimizi koyuyoruz.
- En son hazırladığımız sosu üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder