1 Aralık 2022 Perşembe

Harika Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 bağ ıspanak
  • Tuz karabiber pulbiber

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Üzeri için hazırlanan sos

    • Yumurta sarısı
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
    • Tavaya sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
    • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
    • Ardından ıspanağı ekleyin ve biraz sinene kadar kavurduktan sonra baharatları ilave edin.
    • Son olarak 5 dk kadar daha tüm harcı kavurun.
    • Böreğin sosu için tüm malzemeyi çırpın.
    • Bir yufkayı tezgaha alın ve sostan her yerine sürün. Akabinde önce artı (+) şeklinde ardından çarpı (x) şeklinde kesip 8 parça elde edin.
    • Kesilen parçaların geniş kısımlarına harçtan yeterince doldurun ve yufkaları dıştan içe sigara böreği şeklinde sarın.
    • Sonra da rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklini almasını sağlayın.
    • İç harcınız bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın.
    • Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstlerine sosun kalanını ardından yumurta sarısı sürün.
    • En son susam serpiştirin.
    • Önceden ısınmış 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder