Malzemeler
- 3-4 adet yufka
İç harcı için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bağ ıspanak
- Tuz karabiber pulbiber
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta
- Yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Ispanakları iyice yıkayıp doğrayın.
- Tavaya sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ardından ıspanağı ekleyin ve biraz sinene kadar kavurduktan sonra baharatları ilave edin.
- Son olarak 5 dk kadar daha tüm harcı kavurun.
- Böreğin sosu için tüm malzemeyi çırpın.
- Bir yufkayı tezgaha alın ve sostan her yerine sürün. Akabinde önce artı (+) şeklinde ardından çarpı (x) şeklinde kesip 8 parça elde edin.
- Kesilen parçaların geniş kısımlarına harçtan yeterince doldurun ve yufkaları dıştan içe sigara böreği şeklinde sarın.
- Sonra da rulo şeklinde sarıp gül böreği şeklini almasını sağlayın.
- İç harcınız bitene kadar tüm yufkaları bu şekilde sarın.
- Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üstlerine sosun kalanını ardından yumurta sarısı sürün.
- En son susam serpiştirin.
- Önceden ısınmış 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
Üzeri için hazırlanan sos
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder