Malzemeler
- 250 gram makarna
- 1 adet limon (kabuğunu rendeleyip üzeri için ayırın)
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 büyük diş sarımsak
- 1/2 (yarım) paket krema (100 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı makarnanın suyu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz (2 çay kaşığı makarnayı haşlarken)
- Su (makarnayı haşlamak için)
Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya 2 çay kaşığı tuzu ilave edip makarnaları ekleyin. 8-10 dakika kadar haşlamamız yeterli. Makarnayı süzmeden yarım su bardağı suyundan kenara ayırın. Ardından makarnaları süzün.
- Sosu için tencereye ayçiçek yağını alın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Limon ve makarna suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
- Yarım paket krema, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak haşlanmış makarnaları ilave edip güzelce karıştırın.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine limon kabuğu ve kıyılmış taze nane serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder