27 Aralık 2022 Salı

Limon Kremalı Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram makarna
  • 1 adet limon (kabuğunu rendeleyip üzeri için ayırın)
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) paket krema (100 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı makarnanın suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı tuz (2 çay kaşığı makarnayı haşlarken)
  • Su (makarnayı haşlamak için)

    Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan suya 2 çay kaşığı tuzu ilave edip makarnaları ekleyin. 8-10 dakika kadar haşlamamız yeterli. Makarnayı süzmeden yarım su bardağı suyundan kenara ayırın. Ardından makarnaları süzün.
  • Sosu için tencereye ayçiçek yağını alın. İnce doğranmış sarımsağı ekleyip kavurun. Limon ve makarna suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatın.
  • Yarım paket krema, tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak haşlanmış makarnaları ilave edip güzelce karıştırın.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerine limon kabuğu ve kıyılmış taze nane serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder