Malzemeler
Ön mayalama için;
- 1 paket instant maya
 - 1 tatlı kaşığı toz şeker
 - Yarım tatlı kaşığı tuz
 - 5 tepeleme tatlı kaşığı un
 - Yarım su bardağı su (oda sıcaklığında)
 
Ana hamur için;
- 2,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
 - Yarım tatlı kaşığı tuz
 - 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
 - Ön mayalamada ki cıvık hamur
 
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
 - 5 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 çay kaşığı pekmez
 - Bolca susam
 - Çörekotu
Nasıl Yapılır?
 - Ön mayalama için olan tüm malzemeyi bir kapta karıştıralım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
 - 5 su bardağı un, tuz, su ve ön mayalamadaki cıvık hamuru birleştirip hepsini yoğuralım.
 - Unu yavaş yavaş ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Yaklaşık 10 dakika yoğuralım, ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel olur.
 - Kabın üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
 - 1 saatin sonunda hamuru un septiğimiz tezgaha döküp 2’ye bölüp beze yapalım.
 - Kepek septiğimiz tezgahın üzerine bezeleri koyup 15 dakika üzeri kapalı bekletelim.
 - Bezeyi alıp üzerine pekmezli yumurta karışımından sürelim. Derin olacak şekilde parmaklarımızla pide şekli verelim. Elimizle uzatarak pideyi büyütelim ve yağlı kağıt üzerine alalım.
 - Üzerine susam serpip biraz dinlendirdikten sonra önceden ısıttığımız 200° fırında pideleri pişirelim. (fırını içine su koyarak ısıtın) Afiyet olsun.
 
Yorumlar
Yorum Gönder