Orjinal Ramazan Pidesi Tarifi

 

Malzemeler

Ön mayalama için;

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5 tepeleme tatlı kaşığı un
  • Yarım su bardağı su (oda sıcaklığında)

Ana hamur için;

  • 2,5 su bardağı su (oda sıcaklığında)
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • Ön mayalamada ki cıvık hamur

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı pekmez
  • Bolca susam
  • Çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Ön mayalama için olan tüm malzemeyi bir kapta karıştıralım. Üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • 5 su bardağı un, tuz, su ve ön mayalamadaki cıvık hamuru birleştirip hepsini yoğuralım.
  • Unu yavaş yavaş ilave edip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Yaklaşık 10 dakika yoğuralım, ne kadar çok yoğurulursa o kadar güzel olur.
  • Kabın üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  • 1 saatin sonunda hamuru un septiğimiz tezgaha döküp 2’ye bölüp beze yapalım.
  • Kepek septiğimiz tezgahın üzerine bezeleri koyup 15 dakika üzeri kapalı bekletelim.
  • Bezeyi alıp üzerine pekmezli yumurta karışımından sürelim. Derin olacak şekilde parmaklarımızla pide şekli verelim. Elimizle uzatarak pideyi büyütelim ve yağlı kağıt üzerine alalım.
  • Üzerine susam serpip biraz dinlendirdikten sonra önceden ısıttığımız 200° fırında pideleri pişirelim. (fırını içine su koyarak ısıtın) Afiyet olsun.

Yorumlar