Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet kemer patlıcan
- 2 adet yeşil acı biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı kaynamış sıcak su
- Biraz kıyılmış maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve sıvı yağ da kızartın kağıt havlu üzerine çıkarın.
- Kuru soğanı, yeşil biberleri ve kapya biberi yemeklik doğrayın.
- Tencereye yarım çay bardağı kadar kızartma yaptığınız yağdan alıp soğanları hafifçe kavurun.
- Bir yemek kaşığı salçayı ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi ve kıyılmış sarımsağı ilave ederek karıştırın.
- Yıkanmış bulguru ilave edin, üzerine kaynamış sıcak suyunu damak tadınıza göre tuzunu atıp patlıcanları da ekleyerek pişmeye bırakın, suyunu tamamen çekince ocaktan alın.
- Kıyılmış maydanozu ilave ederek son bir kez daha karıştırın.
- Bulgur pilavınızı 15 dakika kadar demlendirin.
- Daha sonra tahta kaşıkla şöyle alt üst fazla ezmeden harmanlayın ve sıcak servis yapın, afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder