22 Aralık 2022 Perşembe

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 adet yeşil acı biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 iri diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı kaynamış sıcak su
  • Biraz kıyılmış maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve sıvı yağ da kızartın kağıt havlu üzerine çıkarın.
  • Kuru soğanı, yeşil biberleri ve kapya biberi yemeklik doğrayın.
  • Tencereye yarım çay bardağı kadar kızartma yaptığınız yağdan alıp soğanları hafifçe kavurun.
  • Bir yemek kaşığı salçayı ekleyin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun kabuğu soyulmuş doğranmış domatesi ve kıyılmış sarımsağı ilave ederek karıştırın.
  • Yıkanmış bulguru ilave edin, üzerine kaynamış sıcak suyunu damak tadınıza göre tuzunu atıp patlıcanları da ekleyerek pişmeye bırakın, suyunu tamamen çekince ocaktan alın.
  • Kıyılmış maydanozu ilave ederek son bir kez daha karıştırın.
  • Bulgur pilavınızı 15 dakika kadar demlendirin.
  • Daha sonra tahta kaşıkla şöyle alt üst fazla ezmeden harmanlayın ve sıcak servis yapın, afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder