Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı şehriye ( Arpa veya tel fark etmez )
- 1 adet kadar büyük boy havuç rendesi
- 1 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım dilim limon suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağları ekleyip üzerine soğanı ekleyip soteleyin.
- Daha sonra rendelediğiniz havucu ekleyip soteleyin.
- Daha sonra şehriye ekleyip üzerine su ekleyip şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
- Çorba pişerken terbiyesi için sosu hazırlayın. Yoğurt, yumurta, un, limon suyu ,sarımsak bir kaba alıp karıştırın.
- Çorba kaynamaya başlayınca çorba suyundan 1 kepçe sosa ekleyip karıştırın yavaş yavaş sosunu çorbaya ekleyip karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Küçük bir soslukta yağ ve nane ısıtıp çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak servis ediyoruz yapanlara afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder