Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- Beyti için yufka
 
Köfte için;
- 500 gr kıyma
 - 1 adet soğan
 - 4 diş sarımsak
 - 1 tatlı kaşığı biber salçası
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pulbiber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
 - 1 tatlı kaşığı yayla tereyağı
 
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yayla tereyağı
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı yayla biber salçası
 - 1 çay bardağı su
 
Sarımsaklı yoğurt:
- Yayla yoğurdu
 - 1-2 diş sarımsak
 - Tuz
 
Üzerine:
- İnce kıyılmış maydanoz
Baklavalık Yufkadan Kolay Beyti Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Köfteyi yoğurup yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
 - Ardından bir tane yufkayı serin, üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, tekrar ikinci yufkayı serin, tekrar üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürün .
 - Elimize köfte harcından alıyoruz uzun fitil yapıyoruz yufkanın ucuna yerleştirip beytileri 3cm uzunluğunda kesip tepsiye dizin.
 - Üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatın.
 - Önceden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dk pişirip, kağıdı çıkarın.Üzeri kızarana kadar pişirelim
 - Beyti pişerken tencerede sosu pişirelim. Tencereyi ocağa alın içine sıvı yağı tereyağını ekleyin .
 - Üzerine salçayı ekleyin karıştırın ,üzerine suyunu ekleyin, bir dakikada pişirin.
 - Beytiyi tabağa yerleştirin, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin ,üzerine sosundan gezdirin ,maydanozla süsleyin beytimiz hazır.
 
Yorumlar
Yorum Gönder