Malzemeler
Tabanı için:
- 1 paket burçak bisküvi
- 70gr eritilmiş tereyağı
Kreması için:
- 2 paket jelatin
- 3 yemek kaşığı ılık su
- 300gr krem peynir
- 1 çay bardağı şeker
- 300ml krema
- 1 paket nero çekilmiş bisküvi
Üzerine:
- 100 gr çikolata
- 80 gr krema
- 20 gr tereyağı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle alt tabanı için bisküvileri rondodan çekelim ve eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştıralım kalıba dökelim ve bastıralım tabanımız hazır.
- Krema için, krem peynir ve şekeri çırpalım.
- Jelatini suyla ıslatıp karıştıralım ve krema jelatin ekleyelim çırpalım ardından vanilya ekleyelim çırpalım ve bisküvileri ekleyerek spatulayla karıştıralım.
- Kalıbımıza dökelim ve üzerini kapatarak dolapta 4 saat mümkünse 1 gece dinlendirelim.
- Daha sonra ganaj kreması için çikolatayı benmari usulü eritelim ocaktan alınca içine krema ve tereyağı ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Pastanın üzerine dökelim bu şekilde de 1 saat dinlendirelim.
- Ben son olarak evde krem şanti varsa üzerine süs yaptım sizler dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder