Çin Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 adet havuç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 8-10 dal dereotu
  • 3-4 dal taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet köy biberi
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 8-10 adet kornişon turşu
  • 1 çay kaşığı tuz (tavuk haşlama suyuna)
  • Yarım limon suyu

Pilavı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir kap içerisine aldığımız pirince tuz ekleyelim.
  • Üzerini geçecek kadar ılık suyu ilave ederek yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
  • Köy biberini veya Çarliston biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Kırmızı biberi de yine küçük küçük doğrayarak bir kenara alalım.
  • Kabuklarını soyduğumuz havucu küp küp doğrayalım.
  • Küçük bir tencereye aldığımız havuçların üzerine su ekleyerek haşlayalım. Aynı şekilde bezelyeyi de güzelce haşlayalım.
  • Sebzelerimiz haşlanırken diğer taraftan uygun bir tencereye zeytinyağını alalım.
  • Üzerine güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuralım.
  • Kavrulup şeffaflaşan pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edelim. Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra pilavı yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim. Daha sonra nazikçe karıştıralım.
  • Pilavımızı büyükçe bir karıştırma kabına aktaralım.
  • Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsü, havuç, bezelye, kırmızı biber, doğranmış kornişon turşu, köy biberi, konserve mısır, doğranmış taze soğan, ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
  • Limonun suyunu tüm malzemenin üzerine gezdirerek güzelce karıştıralım. Dilediğimiz şekilde servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar