Malzemeler
- 1 su bardağı bezelye
- 3 adet havuç
- 1 adet tavuk göğsü
- 8-10 dal dereotu
- 3-4 dal taze soğan
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet köy biberi
- 1 su bardağı konserve mısır
- 8-10 adet kornişon turşu
- 1 çay kaşığı tuz (tavuk haşlama suyuna)
- Yarım limon suyu
Pilavı için;
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kap içerisine aldığımız pirince tuz ekleyelim.
- Üzerini geçecek kadar ılık suyu ilave ederek yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
- Köy biberini veya Çarliston biberi küçük küçük doğrayalım.
- Kırmızı biberi de yine küçük küçük doğrayarak bir kenara alalım.
- Kabuklarını soyduğumuz havucu küp küp doğrayalım.
- Küçük bir tencereye aldığımız havuçların üzerine su ekleyerek haşlayalım. Aynı şekilde bezelyeyi de güzelce haşlayalım.
- Sebzelerimiz haşlanırken diğer taraftan uygun bir tencereye zeytinyağını alalım.
- Üzerine güzelce yıkadığımız pirinçleri ekleyerek kavuralım.
- Kavrulup şeffaflaşan pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ilave edelim. Karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pilavımız suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra pilavı yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim. Daha sonra nazikçe karıştıralım.
- Pilavımızı büyükçe bir karıştırma kabına aktaralım.
- Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuk göğsü, havuç, bezelye, kırmızı biber, doğranmış kornişon turşu, köy biberi, konserve mısır, doğranmış taze soğan, ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
- Limonun suyunu tüm malzemenin üzerine gezdirerek güzelce karıştıralım. Dilediğimiz şekilde servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder