23 Ocak 2023 Pazartesi

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 çay bardağı süt (125 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 250 gram ıspanak (1 su bardağı ıspanak püresi)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Ispanaklı pasta tarifi için öncelikle yıkadığımız ıspanakları tencereye alalım.
  • Üzerine sıcak su ekleyerek ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar 1-2 dakika haşlayalım.
  • Haşlanan ıspanakları hızlıca soğumaları için soğuk sudan geçirerek süzdürelim ve rondodan geçirelim.
  • Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine süt, sıvı yağ ve püre haline getirdiğimiz ıspanakları ekleyelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.
  • Hazır olan harcımızı tabanına pişirme kağıdı serdiğimiz kelepçeli kalıba boşaltalım. Ben 23cm çapında kelepçeli kalıp kullandım.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından alalım ve ılıması için bekletelim. Bizde bu sırada pastanın kremasını hazırlayalım.
  • Kreması için süt, şeker ve unu uygun bir tencereye alarak tel çırpıcı ile karıştıralım ve pişmeye bırakalım. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
  •  Kremamız koyulaşıp kaynamaya başladığında ocağı kapatalım ve içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Soğuması için kremamızı bir kenara alalım. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkartalım ve üzerindeki kabarık kısmı bıçak yardımı ile keselim ve düzeltelim.
  • Ardından kekimizi dikkatli bir şekilde ortadan iki keselim.
  • Kestiğimiz kekin alt tabanını servis tabağına aktaralım.
  • Üzerine soğuyan kremayı boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla kremayı yayarak olabildiğince eşitleyelim.
  • Son olarak pastanın her tarafını soğuk sütle çırptığımız krem şanti ile güzelce kaplayalım.
  • Dilerseniz pastanın üzerini elinizde ufaladığınız kek parçaları ile kaplayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder