22 Ocak 2023 Pazar

Kaşarlı Sucuklu Çakallı Menemeni Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 500ml domates konservesi
  • 3 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Arzu ettiğiniz miktarda sucuk
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle biberlerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince ince doğruyoruz (biz hafif acılı sevdiğimiz için içine birkaç tane kurutulmuş acı biber de ekledim, dileyenler taze biberleri de acı seçebilir)
  • Orta ateşte tereyağında biberleri kavuruyoruz (çakallı menemeninin püf noktalarından biri bol tereyağı kullanılmasıdır. Bu sebeple tereyağından taviz vermemenizi öneririm)
  • Biberler iyice yumuşayıp rengi hafif dönmeye başlayınca dilimlediğimiz sucukları ekliyoruz ve sucukları pişiriyoruz.
  • Daha sonra konserve domatesimizi ekleyip, tavanın kapağını kapatıyoruz orta ateşte arada bir karıştırarak domatesleri pişiriyoruz (ben yazın hazırladığım domates konservelerini kullandım, taze yaz domatesiniz varsa kabuklarını soyup rendeleyerek kullanabilirsiniz)
  • Domatesler pişerken bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Çakallı menemeninde sadece yumurtaların sarıları kullanılır ama ben beyazları israf etmemek için bütün yumurtayı kullanıyorum.
  • Siz orijinal tarife uymak isterseniz yumurta sayısını 4’e çıkarıp, sadece sarılarını kullanabilirsiniz.
  • Domatesler pişince altını kısıp çırpılmış yumurtayı ekliyoruz ve kaşığın altıyla iyice eze eze yumurtayı yediriyoruz. Burada domatesi iyice ezerek pütürlenmesini önlemek önemli.
  • Tuz ve karabiberini ekleyerek bir miktar daha karıştırıyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine ekleyerek kapağını kapatıp birkaç dakika bu şekilde bekletiyoruz.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra kaşar peyniri de iyice karıştırarak yediriyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder