Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3-4 tane yeşil biber
- 500ml domates konservesi
- 3 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Arzu ettiğiniz miktarda sucuk
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberlerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince ince doğruyoruz (biz hafif acılı sevdiğimiz için içine birkaç tane kurutulmuş acı biber de ekledim, dileyenler taze biberleri de acı seçebilir)
- Orta ateşte tereyağında biberleri kavuruyoruz (çakallı menemeninin püf noktalarından biri bol tereyağı kullanılmasıdır. Bu sebeple tereyağından taviz vermemenizi öneririm)
- Biberler iyice yumuşayıp rengi hafif dönmeye başlayınca dilimlediğimiz sucukları ekliyoruz ve sucukları pişiriyoruz.
- Daha sonra konserve domatesimizi ekleyip, tavanın kapağını kapatıyoruz orta ateşte arada bir karıştırarak domatesleri pişiriyoruz (ben yazın hazırladığım domates konservelerini kullandım, taze yaz domatesiniz varsa kabuklarını soyup rendeleyerek kullanabilirsiniz)
- Domatesler pişerken bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Çakallı menemeninde sadece yumurtaların sarıları kullanılır ama ben beyazları israf etmemek için bütün yumurtayı kullanıyorum.
- Siz orijinal tarife uymak isterseniz yumurta sayısını 4’e çıkarıp, sadece sarılarını kullanabilirsiniz.
- Domatesler pişince altını kısıp çırpılmış yumurtayı ekliyoruz ve kaşığın altıyla iyice eze eze yumurtayı yediriyoruz. Burada domatesi iyice ezerek pütürlenmesini önlemek önemli.
- Tuz ve karabiberini ekleyerek bir miktar daha karıştırıyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine ekleyerek kapağını kapatıp birkaç dakika bu şekilde bekletiyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra kaşar peyniri de iyice karıştırarak yediriyoruz. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder