Kremalı Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet milföy (Kişi sayısına göre)
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İçine sürmek için ;
- Çilek ya da frambuazlı reçel
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
Servis ederken
- Pudra şekeri
Kremalı Milföy Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle milföy hamurunu ortadan ikiye bölüp daha sonra tekrar üçgen şeklinde kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kreması için, malzemeleri tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
- Yoğunlaşınca içine tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kemayı sıkma torbasına alıyoruz.
- Milföylerin içine önce istediğimiz reçelden sürüp içine kremamızı sıkıyoruz.
- Üzerine bir hamur daha kapatıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Hepsini tamamladıktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis ediyoruz, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder