Et Tava Tarifi

 

Et Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kuşbaşı et
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 soğan
  • Tuz

    Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
  • Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
  • Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
  • Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
  • 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
  • Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).

Yorumlar