Et Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 domates
- 1 soğan
- Tuz
Et Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencerede eti haşlayarak başlayın.
- Diğer malzemelerin hazırlığına geçerken soğan, biber be sarımsağı doğrayın.
- Domatesi ise kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Etler haşlandıktan sonra tavaya alıp kızartın.
- 5 dk yağda kızarttıktan sonra sırasıyla soğan,biber ve sarımsağı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Son olarak domatesi ekleyin ve 5 dk daha bu şekilde karıştırın.
- Etlerim suyundan biraz ayırarak tavaya ekleme yapın ve kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder