26 Ocak 2023 Perşembe

Kıymalı Beşamelli Patates Oturtma Çok Lezzetli Mutlaka Deneyin Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Kıymalı harç için;

  • 350 gr kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça (yarısı biber, yarısı domates)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Kekik

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup, dilimleyin büyük boy yuvarlak borcama dizin üzerine tuz serpip, 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için tavaya kıymayı koyup suyunu çekene kadar kavurun. Sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ekleyip kavurun. Sarımsakları da rendeleyip ekleyin. Biberleri de doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip suyunu salana kadar pişirin.
  • Salçasını ekleyip karıştırın son olarak sıcak suyu, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerine kıymalı harcı döküp yayın.
  • Beşamel sos için; tereyağı uygun bir tencereye alın eriyince üzerine un ekleyip biraz kavurun. Sütü azar azar ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ocaktan alın.  Kıymalı harcın üzerine döküp yayın.
  • Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirin dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder