Ana içeriğe atla
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler- 2 adet tavuk budu (600 gr)
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1/2 (yarım) adet limon suyu
- 8-9 su bardağı su (Haşlanmış tavuğun suyu da dahil)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?- Öncelikle uygun bir tencerede tavukları üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Terbiyesini hazırlayalım. Un,yumurta,yoğurdu çok iyi çırpalım.
- Üzerine bir su bardağı normal su ilave edelim çırpalım.
- Üzerine sıcak olacak şekilde tavukların haşlanmış suyundan iki kepçe terbiyeye ilave ederek çırpalım.
- Haşlanmış tavukları parçalara ayırıp kenara alalım.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim şehriye ilave edelim çok az kavuralım rengi dönmesin.
- Üzerine sarımsakları ve tavukları ilave edelim tavuğun haşlama suyunu ilave edelim karıştıralım.
- Terbiyesini ilave edelim karıştıralım.
- Üzerine karabiber,ve tuzunu serpiştirelim ara ara karıştırarak kaynatalım.
- Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ve toz biberi eritelim. Servis aşamasında üzerine gezdirelim. Afiyetle.
Terbiyesi için
Üzerine sosu için
Yorumlar
Yorum Gönder