Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 adet tavuk budu (600 gr)
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 8-9 su bardağı su (Haşlanmış tavuğun suyu da dahil)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
Lokanta Usulü Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle uygun bir tencerede tavukları üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup haşlayalım.
  • Terbiyesini hazırlayalım. Un,yumurta,yoğurdu çok iyi çırpalım.
  • Üzerine bir su bardağı normal su ilave edelim çırpalım.
  • Üzerine sıcak olacak şekilde tavukların haşlanmış suyundan iki kepçe terbiyeye ilave ederek çırpalım.
  • Haşlanmış tavukları parçalara ayırıp kenara alalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim şehriye ilave edelim çok az kavuralım rengi dönmesin.
  • Üzerine sarımsakları ve tavukları ilave edelim tavuğun haşlama suyunu ilave edelim karıştıralım.
  • Terbiyesini ilave edelim karıştıralım.
  • Üzerine karabiber,ve tuzunu serpiştirelim ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Üzerine bir yemek kaşığı tereyağ ve toz biberi eritelim. Servis aşamasında üzerine gezdirelim. Afiyetle.
Terbiyesi için
Üzerine sosu için

Yorumlar