27 Ocak 2023 Cuma

Meyveli Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 ,5 kahve fincanı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Soğuduktan sonra

  • Yarım paket krem şanti
  • 50 gram krema

Ortası için

  • Muz
  • Çilek
  • Kivi

Kaplamak için

  • 2 paket krem şanti üstündeki tariften yarım bardak az süt

Ganaj için

  • 150 gram krema
  • 2 paket sütlü çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarısı ve akları ayrılıp şekerin yarısı ve limon suyuyla aklar köpük olana kadar çırpılır.
  • Ters çevirdiğimizde akmayacak hale geldikten sonra sarılara geçilir.
  • Kalan şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Sıcak su eklenip köpürtüldükten sonra kuru malzemeler eklenir.
  • Yumurta sarılı karışıma beyazlar yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılır.
  • 170 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Krema için krem şanti ve krema hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra krema ve krem şanti eklenip çırpılır.
  • Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür.
  • Alt taban konup sütle ıslatıldıldıktan sonra krema ve meyveler eklenir.
  • Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstü de kapatıp sütle ıslıyoruz. Dilerseniz bu şekilde 1 gün dinlendirip sonra kaplayabilirsiniz. Boş yer kalmayacak şekilde krem şantiyle pastamızı kaplıyoruz.
  • Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatanın üstüne döküp karıştırıyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz.
  • Üstünü istediğiniz gibi süsledikten sonra pastamız hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder