Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 ,5 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Soğuduktan sonra
- Yarım paket krem şanti
- 50 gram krema
Ortası için
- Muz
- Çilek
- Kivi
Kaplamak için
- 2 paket krem şanti üstündeki tariften yarım bardak az süt
Ganaj için
- 150 gram krema
- 2 paket sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve akları ayrılıp şekerin yarısı ve limon suyuyla aklar köpük olana kadar çırpılır.
- Ters çevirdiğimizde akmayacak hale geldikten sonra sarılara geçilir.
- Kalan şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıcak su eklenip köpürtüldükten sonra kuru malzemeler eklenir.
- Yumurta sarılı karışıma beyazlar yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılır.
- 170 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Krema için krem şanti ve krema hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra krema ve krem şanti eklenip çırpılır.
- Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür.
- Alt taban konup sütle ıslatıldıldıktan sonra krema ve meyveler eklenir.
- Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstü de kapatıp sütle ıslıyoruz. Dilerseniz bu şekilde 1 gün dinlendirip sonra kaplayabilirsiniz. Boş yer kalmayacak şekilde krem şantiyle pastamızı kaplıyoruz.
- Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatanın üstüne döküp karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz.
- Üstünü istediğiniz gibi süsledikten sonra pastamız hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder