Pavlova Tarifi

 

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Mereng için:

  • 4 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Muhallebi için:

  • Yarım litre süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı un

Limon aroması seviyorsanız bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu 

Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır? 

  1. Yumurta akları sarılarından dikkatlice ayrılır ve temiz bir çırpma kabının içine alınır.
  2. İçine 1 çimdik tuz eklenir ve iyice katılaşana kadar mikserin yüksek hızında çırpılır.
  3. Katılaştıktan sonra çırpmaya devam edilerek içine azar azar pudra şekeri ve limon suyu ilave edilir.
  4. Hazırlanan karışım yuvarlak şekilde fırın tepsisine yayılır ve bir kaşık yardımı ile kenarları yükseltilir.
  5. 130 derece ısıtılmış fanlı fırında 1,5 saat pişirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
  6. Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
  7. Bir kaseye alınıp üzerine değecek şekilde kaymak bağlamaması için streç çekilir.
  8. Soğuduktan sonra mereng bir servis tabağına alınır, üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve bol çilek ile süslenir.
  9. Dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar