Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
Mereng için:
- 4 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında)
- 3 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- 1-2 damla limon suyu
Muhallebi için:
- Yarım litre süt
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı un
Limon aroması seviyorsanız bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu
Pavlova Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta akları sarılarından dikkatlice ayrılır ve temiz bir çırpma kabının içine alınır.
- İçine 1 çimdik tuz eklenir ve iyice katılaşana kadar mikserin yüksek hızında çırpılır.
- Katılaştıktan sonra çırpmaya devam edilerek içine azar azar pudra şekeri ve limon suyu ilave edilir.
- Hazırlanan karışım yuvarlak şekilde fırın tepsisine yayılır ve bir kaşık yardımı ile kenarları yükseltilir.
- 130 derece ısıtılmış fanlı fırında 1,5 saat pişirilir ve fırının içinde soğumaya bırakılır.
- Muhallebi için tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.
- Bir kaseye alınıp üzerine değecek şekilde kaymak bağlamaması için streç çekilir.
- Soğuduktan sonra mereng bir servis tabağına alınır, üzerine soğuyan muhallebi yayılır ve bol çilek ile süslenir.
- Dilimlenerek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder