25 Ocak 2023 Çarşamba

Portakallı Zeytinyağlı Nefiss Pırasa Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

(Ölçüler 5 kişilik porsiyon için )

  • 5 adet büyükçe iri ve uzun pırasa
  • 1 su bardağı 250 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet irice mor soğan (evde yoksa kuru soğanda olur)
  • 2-3 adet iri havuç
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 silme yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • Yarım limon suyu
  • Karabiber
  • Kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize zeytinyağımızı ekleyelim piyazlık şekilde doğradığımız soğanı ve ince dilimlediğimiz havuçları 5 dakika karıştırarak yüksek ateşte kavuralım.
  • Yıkanmış kalın verev şekilde doğranmış pırasaları ekleyip 5 dakika daha hep beraberce kavurmaya devam edelim.
  • Sonra üzerine; 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim.
  • Yemeğimizin üzerini çok azcık kapatacak şekilde kaynar su ilave edelim.
  • Fokurdamaya başladığında ince jülyen doğranmış kapya biberini ekleyelim.
  • Kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 10 dakika pişirelim.
  • Sonra yıkanıp süzülmüş pirinçi, tuz ve şekerini, limon suyu ve karabiberini ilave edelim 1-2 karıştırıp kısık ateşte ağzı yarım kapalıca sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  • Soğumaya yakın servis tabağına aktarabiliriz (Soğuk yada sıcak tüketebilirsiniz) Serviste ek Limon suyu ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder