25 Ocak 2023 Çarşamba

Pudingli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • 2 paket kakaolu puding
  • 4 su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın.
  • Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Dilerseniz direkt yumurtalı harcın içerisine eleyerek de hazırlayabilirsiniz.
  • Kek harcını yaklaşık 27x40cm boyutlarındaki yağladığımız borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
  • Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın. Kekin sütü çekmesi ve tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Uygun bir tencerede süt ile pişirdiğiniz pudingi kekin üzerine yayın. Bu aşamada pudingi üzerinde yazan süt miktarının yarısı ile pişirmelisiniz ki kıvamı akışkan olmasın.
  • Üzerine hindistan cevizi serperek oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Oda ısısına gelen keki soğuması için en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ardından çıkartıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder