Malzemeler
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- 2 paket kakaolu puding
- 4 su bardağı süt
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?
- Kek çırpma kabınızda yumurta ve şekeri karışım beyazlaşana kadar çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvı yağı ilave ederek 1 dakika kadar daha çırpın.
- Ayrı bir yerde karıştırdığınız un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu karışıma ilave ederek kek hamurunu hazırlayın. Dilerseniz direkt yumurtalı harcın içerisine eleyerek de hazırlayabilirsiniz.
- Kek harcını yaklaşık 27x40cm boyutlarındaki yağladığımız borcama dökerek önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
- Keki fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra 1 su bardağı süt ile ıslatın. Kekin sütü çekmesi ve tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
- Uygun bir tencerede süt ile pişirdiğiniz pudingi kekin üzerine yayın. Bu aşamada pudingi üzerinde yazan süt miktarının yarısı ile pişirmelisiniz ki kıvamı akışkan olmasın.
- Üzerine hindistan cevizi serperek oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Oda ısısına gelen keki soğuması için en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- Ardından çıkartıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder