Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
 - 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 2 adet yumurta beyazı (sarısını üzerine ayıralım)
 - 2 yemek kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 paket kuru maya (yaş mayada olur)
 - 1 yemek kaşığı sirke
 - 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
 - 6-7 su bardağı un (kontrollü eklenecek miktar un markasına göre değişiklik gösterebilir)
 
İç harcı için;
- 250 gram haşhaş
 - 1 çay bardağı tahin
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
 - Ceviz
 
Üzeri için;
- Haşhaşlı iç harcı
 - Yumurta sarısı
Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Un ve margarin hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım.
 - Önce 4 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlayalım kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
 - Mayalanan hamurun havasını alıp bir iki tur tekrar yoğuralım ve eşit bezelere ayıralım ben 15 beze yaptım dilerseniz daha küçük 20 beze elde edebilirsiniz.
 - Her bezeyi oval formda açıp iki kenarı ortaya doğru katlayalım. Üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
 - Dinlenen hamurlara sırayla şekil verelim. Her bezeyi üçgen şeklinde açıp iç harcından sürelim ve ceviz ekleyip saralım.
 - Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan iç harcını üzerine sürelim ,dilerseniz sürmeyebilirsiniz.
 - 15 dk tepsi mayası gelince yumurta sarısı (şart değil sürmedende kızarır) sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder