Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısını üzerine ayıralım)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya (yaş mayada olur)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü eklenecek miktar un markasına göre değişiklik gösterebilir)

İç harcı için;

  • 250 gram haşhaş
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
  • Ceviz

Üzeri için;

  • Haşhaşlı iç harcı
  • Yumurta sarısı

    Tahinli Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve margarin hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştıralım.
  • Önce 4 su bardağı un ekleyip yoğurmaya başlayalım kalan unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp bir iki tur tekrar yoğuralım ve eşit bezelere ayıralım ben 15 beze yaptım dilerseniz daha küçük 20 beze elde edebilirsiniz.
  • Her bezeyi oval formda açıp iki kenarı ortaya doğru katlayalım. Üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurlara sırayla şekil verelim. Her bezeyi üçgen şeklinde açıp iç harcından sürelim ve ceviz ekleyip saralım.
  • Hepsine aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan iç harcını üzerine sürelim ,dilerseniz sürmeyebilirsiniz.
  • 15 dk tepsi mayası gelince yumurta sarısı (şart değil sürmedende kızarır) sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar